CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

"Administratie wordt sneller verwerkt waardoor ik mijn tijd nuttiger kan besteden." - Jana Verzele

Software voor patiëntadministratie voor logopedisten

Samenwerken met een IT-partner die je vertrouwt en waarop je kan rekenen, dat is voor veel zorgverleners essentieel. Naar aanleiding van de "Dag van de Logopedie" brachten we daarom een bezoekje aan logopediste Jana Verzele. Zij werkt al enkele jaren met CGM OXYGEN in haar logopediepraktijk in Sint-Martens-Lennik. Ook in haar vakgebied is elektronisch werken en digitalisatie aan een opmars bezig. Het gebruiken van een softwareprogramma dat haar daarin ondersteunt, is dan ook niet meer weg te denken.

 

Wat is voor jou het voordeel van digitalisatie in je logopediepraktijk?

"Ik merk vooral tijdswinst op. Administratie wordt sneller verwerkt waardoor ik echt nuttige tijd bespaar, niet alleen op professioneel maar ook op persoonlijk vlak. Allerhande zaken verlopen efficiënter en gestroomlijnder. En zelfs wanneer een patiënt of ouder van een kindje toch nog iets op papier wenst, dan kan ik het nog steeds gewoon exporteren en doorsturen of uitprinten. Al gebeurt dat niet vaak omdat ook de patiënt meegaat in het digitale verhaal. Bijna iedereen gebruikt in het dagelijkse leven al verschillende elektronische of digitale tools. In de praktijk is dat niet anders"

 

Is er een functionaliteit in CGM Oxygen die er voor jou uitspringt?

"De digitale agenda en planningstool, dat zijn wel echte time-savers. Een duidelijk overzicht van de geplande afspraken per dag of week helpt om sneller te schakelen, en het zorgt ook voor minder foutieve afspraken die je zou hebben met een papieren agenda. Ik merk ook dat het online bookingsysteem (CGM OxyCity) aardig wordt gebruikt door verschillende patiënten. Het is vooral handig om het manueel inplannen van afspraken te combineren met het automatische van CGM OxyCity waaroor ik de controle blijf behouden. Je kan namelijk de ingeboekte afspraken zelf nog aanpassen indien nodig. Bovendien kan ik het aantal no-shows tot een minimum reduceren door automatische afspraakbevestigingen en herinneringen te mailen! Super handig is dat. Zo is er geen miscommunicatie meer mogelijk wanneer een patiënt zijn afspraak vergeet of niet komt opdagen."

 

Als je ons een cijfer zou kunnen geven, hoe scoren we dan?

"Toch wel een mooie acht op tien. Het programma zit enorm goed in elkaar, is overzichtelijk en komt naar voor als een totaaloplossing. Zo kan je o.a. loonberekeningen uitvoeren op basis van de behandelingen in de software, enorm handig. Als ik dan toch nog twijfels heb bij bepaalde handelingen durf ik nog wel contact opnemen met de helpdesk of jullie coach. Ik word dan vlot en goed geholpen waardoor ik weer verder kan met mijn werk. Het scheelt ook dat ik door het volgen van een opleiding een goede basis aan informatie meekreeg. Je lijkt in eerste instantie heel wat info mee te krijgen maar naarmate je het programma verder ontdekt, krijgt die informatie stuk voor stuk een plaatsje en vallen de puzzelstukjes samen.

 

Zijn er bepaalde zaken die je mist in de software?

Niet echt, er zijn eerder functionaliteiten die reeds aanwezig zijn waar ik me nog beter kan in verdiepen, zoals het Bilan. En ik wacht stiekem wel op de mogelijkheid om digitaal rekeningen te kunnen doorsturen naar de mutualiteit. Maar daarop is het waarschijnlijk nog even wachten, aangezien dat niet enkel van jullie afhangt maar van verschillende externe partijen.

 

Hartelijk bedankt, Jana!

Gerelateerde artikelen
CGM Oxygen: is uw data beveiligd?

... en hoe snel herstelt u van dataverlies? ...

De digitale toekomst met CGM Oxygen
Naar aanleiding van de "dag van de diëtist" op 19 september ging ...