CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

CGM Oxygen opnieuw geslaagd voor homologatiecriteria van eHealth in 2023

Software voor het beheer van uw administratie, agenda en patiëntendossiers

Kinesist met patiënt

Gehomolo-wat?

Het eHealth-platform streeft ernaar om ervoor te zorgen dat de softwarepakketten die in de gezondheidszorgsector worden aangeboden veilig zijn en aan de functionele behoeften van de zorgverstrekkers en de overheid voldoen. Hiertoe heeft het eHealth-platform een evaluatiesysteem van de softwarepakketten ingevoerd waarop het RIZIV zich tevens baseert om eventuele telematicapremies toe te kennen. Het eHealth-platform bepaalt vervolgens welke software al dan niet voldoet, waarna de software 'gehomologeerd' wordt voor een nieuwe periode.

Geslaagd!

Achter de schermen is ons CGM-team al maanden intensief bezig om deze homologatiecriteria te ontwikkelen. Afgelopen week kwam het goede nieuws dat CGM Oxygen geslaagd is voor de allerlaatste testen in deze homologatieronde.

Hierdoor zal je binnenkort gebruik kunnen maken van het vernieuwde Okido-dossier, verzekerbaarheidsinfo van de patiënt, geïnformeerde toestemming/therapeutische relatie, journaalnotities, raadpleging van SumEHR, beeldvorming of verslagen vanuit de hubs en een koppeling met ebpracticenet en BelRAI.

De uitrol van deze functionaliteiten zal stilaan op gang komen en betekent voor de moderne praktijk dat er verdere stappen kunnen gezet worden in het digitale verhaal.

Wat brengt de toekomst

Bovenop deze functionaliteiten zijn er nog enkele andere grote veranderingen op komst. Zo is het team volop bezig met de implementatie van elektronische aanvragen/kennisgevingen/goedkeuringen (eAgreement), digitalisatie van de papieren getuigschriften (eAttest) en elektronische verzamelstaten (eFact), waarvan we verwachten ze in het najaar uit te rollen naar onze gebruikers.

 

We houden jullie op de hoogte!

 

Gerelateerde artikelen
CGM België: Inclusieve onderneming

Werkplekarchitect COMPAAN bevestigt dat CompuGroup Medical ...

CGM Oxygen: is uw data beveiligd?

... en hoe snel herstelt u van dataverlies? ...