CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Gebruik van de nieuwe fitnessmodule in CGM OxyMoves bij groepspraktijk "Topofit"

Oefenprogramma's op maat, online raadpleegbaar

Naar aanleiding van de nieuwe fitnessmodule in CGM OxyMoves, ging accountmanager Natacha Monballiu langs bij de groepspraktijk "Topofit". Daar stelde ze enkele vragen aan Tom Van der Goten, praktijkeigenaar, over het gebruik van dit onderdeel. Tom mocht namelijk in preview deze nieuwe oefeningen uitproberen. 

 

 

Wat is het voordeel van CGM OxyMoves en de fitnessmodule binnen uw praktijk?

Er zijn verschillende voordelen maar voor ons is nu hét voordeel dat de fitnessmodule in CGM Oxymoves werd toegevoegd. Wij werken veel met de Redcords-oefeningen en in de fitnessmodule zijn er veel TRX-oefeningen geïntegreerd die daar sterk op lijken en dus goed van pas komen. Ik was reeds gewoon om te werken met de MOT-module van Nicole Timmerman, waarvan ik ook de cursus gevolgd heb, maar deze is ondertussen al wat verouderd. Sinds een jaar ben ik overgeschakeld naar CGM OxyMoves. Gedurende dat jaar, heb ik specifieke rugprogramma’s gemaakt. Specifiek voor knie, heupregio en bepaalde specialiteiten, ... die ik momenteel aan het overzetten ben van de MOT-module naar de CGM OxyMoves-module.

 

Waarom is CGM OxyMoves voor u interessant?

Het is veel moderner en ook gemakkelijker in gebruik. Patiënten kunnen filmpjes bekijken waarin ze de volledige oefening te zien krijgen in plaats van tekeningen met enkel een begin en eindstand. Een ander voordeel is de mogelijkheid om oefeningen op maat op te nemen en dan door te sturen via mail  naar een specifieke patiënt. Deze kunnen ze dan ook perfect bekijken op hun smartphone. Patiënten kunnen zichzelf opnemen als ze de oefeningen uitvoeren, die wij daarna samen met hun kunnen overlopen om eventuele aanpassingen en correcties door te voeren.

 

Dus alle therapeuten, en jullie zijn met 6 dacht ik, gebruiken dagelijks CGM OxyMoves?

Ja, klopt, met 6 therapeuten. We hebben eigenlijk allemaal algemene programma's waar ieders deel dan aangepast wordt naar de patiënt zijn behoefte.  

 

Dus iedereen heeft zijn eigen specialisaties?

Ja en de oefentherapie maakt 90% uit van de behandeling.

 

Wat vinden de patiënten zelf van de oefeningen?

De oefeningen zelf kennen ze wel van daarvoor maar ze ondervinden dat ze op een betere manier begeleid worden.  Daarnaast vinden ze het ook interessant dat ze kunnen zien wat ze doen en hoe ze deze correct moeten uitvoeren. Het is vooral de connectie tussen therapeut en patiënt die veel beter ondersteund wordt omdat ze de oefeningen kunnen herbekijken en zelf feedback kunnen geven over de moeilijkheidsgraad.  

 

Zitten er voor jullie voldoende oefeningen en functionaliteiten in CGM OxyMoves?  

Ja er zit voldoende in, zeker met de nieuwe fitnessmodule. Voor de oefeningen die er niet inzitten, maken wij zelf filmpjes aan. De  basismodule is heel goed voor een opstart van therapie, voor de begeleiding en voor 70 à 80% van de patiënten is dit voldoende. Voor de overige 20% à 30%, gaat het over sporters die zich op return-to-play focussen waarvoor de fitnessmodule veel geschikter is. Het grote voordeel is dat je je eigen creativiteit hierbij wel kan gebruiken.

 

Waarom hebt u gekozen voor CGM Oxygen binnen uw praktijk?

Ik ben oorspronkelijk gestart met KineSoft, dat is een computerprogramma van een therapeut achter de hoek hier, als ik 30 jaar geleden startte. Het was ook zeker interessant, als er een probleem was, hij nam mijn computer mee en de volgende dag had ik die terug. Dus op dat gebied, zeker in de beginperiode, was dat goed. Ik heb daarna wel eerst de markt onderzocht en dan was CGM Oxygen, volgens mij, toch de beste keuze. En ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb.  

 

Super, hoe werkt CGM Oxygen hier in de praktijk voor de andere zorgverleners?  

Toen ik het gebruikte werkte ik al met 2 of 3 zorgverleners, en de therapeuten die erbij komen die leren het. Het wordt automatisch gebruikt, zelfs de stagiaires gebruiken het, dus het gebruiksgemak is zeker een pluspunt.  

 

En kan iedereen er vlot mee werken? 

Ja, zodra je de basis hebt dan gaat de rest vanzelf wel en het voordeel is dat er een hele goede ondersteuning is. Als er iets is of dient aangepast te worden, kan je gewoon bellen of mailen naar de support-dienst.

 

Hoe neemt u nu een back-up, is dat via een centrale server?  

Ja, die ben ik wel van plan om bij jullie te nemen. De back-up wordt momenteel gedaan door een externe firma die voor mij de IT hier verzorgt. Dus die doen zowel back-ups van CGM Oxygen als het programma van de fitnesscenter en daar wordt alles, ook externe zaken, bewaard. Ik ben van zin om misschien tegen het einde van het jaar over te schakelen naar de twee back-ups van de programma's. Omdat er nu veel op de Cloud wordt bewaard. Dus dan mis ik niet meer de zaken die niet in de programma's zitten.  

 

Ik heb gezien dat u ook over CGM OxyBoxy beschikt, hoe vlot het daarmee?

Sinds een jaar of 3 heb ik er de module CGM OxyBoxy bij genomen. Ik was er in het begin een beetje tegen omdat ik schrik had dat ze te veel gingen veranderen en dat er van alles ging verschuiven. Ondertussen heb ik ook wel de meerwaarde ondervonden. Ook de dossiers en agenda's die je gemakkelijk kunt consulteren als je thuis bent wanneer een klant een afspraak heeft gemaakt, is heel handig in gebruik.

 

 

 

                        Interesse in de module CGM OxyMoves?