CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

"CGM: een trouwe partner die thuishoort in de zorg"

19 december 2021 | CompuGroup Medical België

Software voor het beheer van uw administratie, agenda en patiëntendossiers

Kinesist met patiënt

Gebruikerservaring en feedback is voor CompuGroup Medical uitermate belangrijk. Er wordt dan ook regelmatig informatie gevraagd aan haar klanten om zo de dienstverlening en tevredenheid te optimaliseren. Professional Coach Kim Dendooven ging recent langs bij Inge en Els om er enkele vragen te stellen over hun ervaring met CGM Oxygen.

 

Inge en Els zijn twee zussen die sinds kort samenwerken in de kinepraktijk “Vituscare”. Inge ondersteunt Els in alle administratieve taken van de praktijk. Om alles vlot te laten lopen maken ze gebruik van het CGM Oxygen-pakket. Voor Els is het geen nieuwe software meer, ze werkt er al mee sinds het begin van de digitalisering van haar praktijk. Voor Inge daarentegen is het wel relatief nieuw.

 

“In het begin moet je er mee leren omgaan.”

Net zoals elk programma heeft CGM Oxygen een learning curve. “In het begin moet je het leren gebruiken, wat met elk programma zo is. Maar voor mij was het redelijk makkelijk te leren gezien het toepasselijk is en goed werkt,” luidt het bij Els. Inge volgt haar daarin maar voegt toe dat het voor haar soms wat moeilijker is omdat er heel wat wetgeving rondom kinesitherapie is die ze niet altijd kent. “Ik gebruik het programma voornamelijk voor de administratieve aspecten en moet zeggen dat de basis zeker toegankelijk is om mee te starten,” laat ze weten.

Wat beide zussen wel van groot belang vinden is het volgen van een opleiding om de workflow volledig onder de knie te krijgen. Els heeft ondertussen de basisopleiding al drie keer gevolgd. “Er komen telkens nieuwe dingen bij en dan is het echt handig om eens te zien wat er nieuw is en of er nu andere manieren zijn om nog vlotter te kunnen werken.”

Waarom is een basisopleiding interessant?

Omdat Els aangaf dat ze de basisopleiding al meerdere keren heeft gevolgd, stelt Coach Kim ze de vraag wat er net voor zorgt dat die opleiding zo interessant is.

De basisopleiding is een heel interactieve opleiding. Er worden enorm veel tips en tricks gegeven, dingen waar je zelf niet altijd op komt terwijl je aan het werk bent. Voor mij is het ook nog steeds interessant om de achterliggende wetgeving mee te krijgen in de uitleg,” zegt Inge. Naast tips en tricks krijgen alle deelnemers ook shortcuts aangeleerd om zo efficiënter aan de slag te kunnen gaan. “Want als je CGM Oxygen aanschaft weet je niet altijd dat alles aan elkaar gelinkt is binnen het systeem en dat je op verschillende manieren sneller kan werken. Zo verlies ik nu geen tijd meer met verkeerde routes nemen,” aldus Els.

Q&A na de basisopleiding

Er zijn ondertussen nog opleidingen bij gekomen, zoals specifiekere die gaan over een bepaald thema of er kan een Q&A-opleiding worden gegeven. Is dat iets wat in de toekomst een optie zou zijn voor jullie? Els knikt. “Met Inge die er nu bijgekomen is, hebben we geopteerd om nog eens de basisopleiding te doen maar in de toekomst sta ik zeker open om bijkomende opleidingen te volgen.”

Na de basisopleiding kan het handig zijn om een Q&A te doen. Daarbij wordt een afspraak ingepland en een week vooraf kunnen alle specifieke vragen naar de coach worden gestuurd. Op basis van die vragen wordt er dan een gepersonaliseerd opleiding gemaakt. Zowel Inge als Els reageren geïnteresseerd. “Het zou inderdaad handiger zijn omdat we dan met gerichte vragen kunnen komen,” zegt Inge. “Zelf hadden we eerlijk gezegd niet gedacht aan een Q&A maar het kan zeker interessant zijn. Net als de andere opleidingen.”

Alle extra opleidingen zijn terug te vinden op de CGM Academy-homepage. Voor meer informatie kan je altijd bij een coach terecht. De opleidingen zijn combineerbaar, er zijn verschillende mogelijkheden zoals opleidingen van een dag of halve dag. Het aanbod wordt naar de toekomst toe ook nog verder uitgebreid.

Ter plaatse of online: aan jou de keuze

De opleidingen kunnen ter plaatse worden gevolgd of online. Inge en Els zijn zelf meer voorstander om ter plaatse een opleiding te volgen. “Het is veel aangenamer, er heerst een persoonlijke sfeer. Je hebt een andere manier van elkaar benaderen. Ook al is het in een professionele context, je schept een band met elkaar die veel persoonlijker is als je elkaar echt ziet dan online.” vindt Els. Al begrijpt ze wel dat sommigen voor de online mogelijkheid gaan omdat ze zich dan niet hoeven te verplaatsen. Inge sluit zich aan bij de mening van Els: “Een opleiding ter plaatse volgen zorgt voor een andere interactie. Ik ga sneller vragen stellen bijvoorbeeld, wat me helpt om dingen beter onder de knie te krijgen.

Waarom kiezen voor CGM?

“Er werd ons aangeraden met een digitaal programma te beginnen werken. En toen is mijn oog op CGM gevallen,” aldus Els.

Een basisopleiding is dus zeker aan te raden als je CGM Oxygen wil gebruiken in je praktijk. Zo verlies je minder tijd en kan je focus liggen op waar het echt nodig is: jouw patiënten. “Ik heb nooit reden gehad om een andere applicatie te overwegen,” geeft Els te kennen. CGM investeert ook in de toekomst door o.a. een nieuwe telefooncentrale te voorzien, om zo snellere reacties te kunnen garanderen en is het departement CGM Academy opgericht. Zo hebben klanten de mogelijkheid opleidingen te volgen en specifieke vragen te stellen over problemen. “Zo’n afdeling is inderdaad noodzakelijk,” knikt Inge. “Door de opleiding hebben we een veel grotere binding en bij problemen zeggen we vaak dat we ze wel aan Kim zullen vragen als we ze zien.

Een goed rapport?

Cijfers zeggen soms meer dan woorden. Daarom werd er aan Els en Inge gevraagd om CGM Services/Coaching te beoordelen.

Beide zussen zijn ervan overtuigd dat niemand perfect is en er altijd wel mogelijkheid tot verbetering, maar ze zijn erg tevreden van de services die aangeboden worden. Ze vinden CGM professioneel, spontaan, dynamisch en vlot. Wanneer de vraagt valt 'Met welk dier zou je CGM kunnen vergelijken?'. Antwoordt Inge: "Misschien een hond, jullie zijn namelijk een trouwe partner." Els vergeleek CGM dan weer met een duizendpoot: "Omdat jullie in verschillende sectoren aanwezig zijn, allerhande projecten opnemen en tegelijkertijd blijven inzetten op het helpen van cliënten." 

 

Met dank aan Inge & Els Geerinck.

 

 

Inge & Els Geerinck
Mensen willen partners hebben zoals jullie: die samenwerken, luisteren naar de klant en services aanbieden die passen bij de noden die er zijn.

Inge & Els Geerinck

Gerelateerde artikelen
De Hinkelsprong
Efficiënt gebruik van CGM Oxygen in multidisciplinaire groepspraktijk "De Hinkelsprong"
Naar aanleiding van de "dag van de logopedie" op 6 maart ging Account ...
De digitale toekomst met CGM Oxygen
Naar aanleiding van de "dag van de diëtist" op 19 september ging ...