CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Tijdsbesparing dankzij digitalisering

5 februari 2021 | CompuGroup Medical België
Gilbert De Keyser

Dr. Gilbert De Keyser maakte recent de overstap van CGM Windoc naar Daktari. We stelden hem enkele vragen om te polsen naar zijn ervaring met het nieuwe EMD.

 

Wat vindt u een groot voordeel aan de opkomst van EMD's?

Lang voor digitalisering een opmars maakte, konden we als huisarts onze patiënten ook al voorzien van de nodige zorg. Dat is niet veranderd. Het is echter wel zo dat, met de komst van EMD's, de juiste diagnoses stellen toch vlotter en sneller gaat. Er is meer overzicht en je hebt alle verslagen snel ter beschikking. Het opzoeken van bloedresultaten gebeurt tegenwoordig in een oogopslag. Het is niet te vergelijken met het opzoekwerk dat je vroeger had, tussen tientallen papieren verslagen en laboresultaten die op je bureau lagen. In een EMD-systeem is alles is mooi gecentraliseerd per patiënt, vaak automatisch. Het verschil is toch best merkbaar.

 

Wat is voor u het grootste verschil?

Je moet natuurlijk meer info registreren dan vroeger, daar kan je niet onderuit. Hier moest ik het meeste aan wennen: als arts geef je liever de patiënt alle aandacht tijdens het consult. Het voelt toch wat anders aan wanneer je ook enige tijd tijdens het consult op een beeldscherm moet zitten staren. Maar tegelijkertijd kunnen we wel efficiënter te werk gaan. De grootste uitdaging is dus eigenlijk de balans vinden tussen persoonlijk contact en het registreren/opzoeken van de nodige informatie.

 

Denkt u dat ook andere zorgverleners een meerwaarde zullen zien in ons EMD?

Ja, absoluut. Zeker de nieuwe generatie huisartsen speelt met EMD's en software alsof ze het nooit anders gekend hebben. Het is voor hen, en voor iedereen, een opportuniteit om uitmuntende geneeskunde te leveren. Tegenwoordig heb je als arts enorm veel recources ter beschikking om zorg te verlenen, dat valt niet te vergelijken met pakweg 20 jaar geleden.

 

Heeft u, ongeacht de recente overstap, de nieuwe software en handelingen snel onder de knie gekregen?

Toch wel. Bij de opstart van CGM Daktari krijg je heel wat begeleiding zoals de geïntegreerde handleiding, het contact met de vlotte helpdesk en voldoende aanbod tot ondersteuning. Hierdoor verloopt de opstart zeer vlot naar mijn mening.

 

Hoe heeft u de begeleiding bij de uiteindelijke overstap dan ervaren?

Fantastisch hé! Waar ik voordien eerder bezorgd was om de overstap te maken, daar zijn jullie mij tegemoet gekomen met de nodige geruststelling en begeleiding. 

U moet weten dat ik ondertussen de leeftijd van 73 heb bereikt en zoals ik eerder aangaf zijn wij met deze technologie niet opgegroeid. Net daarom apprecieer ik vooral het geduld en de steun van de accountmanager, in mijn geval Nathalie Van der Perre en uiteraard het persoonlijke contact wat toch wel een grote meerwaarde had in het totale migratieproces.

De focus van CCM Daktari ligt daarbij ook duidelijk niet bij 1 specifieke doelgroep maar zet zich in voor de begeleiding van de gehele artsen generatie.

 

Hartelijk bedankt, dokter Gilbert De Keyser!