CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

Ochorenie COVID-19 aktuálne: Chceme a vieme Vám vyprázdniť čakárne.

16. decembra 2020 | Zuzana Kozáčková
Chceme a vieme Vám vyprázdniť čakárne.

Z našej skúsenosti vieme, že v iných západoeurópskych krajinách je v týchto neistých časoch práve k takémuto riešeniu úspešne pristupujú. Aktuálne je zapojených viac ako 20.000 lekárov. Snáď aj takto tiež v SR pomôžeme znížiť počet ohrozených ľudí a spoločne s Vami úspešne prekonáme aktuálne nebezpečenstvo menom COVID-19.

 

Čo je služba CLICKDOC TELEKONZULTACE?
 

Služba CLICKDOC TELEKONZULTACE umožňuje rýchle, bezpečné a sofistikované online prepojenie lekára a jej pacientov pomocou zabezpečeného video hovoru, dokáže realizovať vzdialené konzultácie s ľuďmi v karanténe, tehotenské konzultácie či vzdialenú starostlivosť o chronicky chorých pacientov a má veľa ďalších možností. Ponúka sa možnosť využitia tiež pre objednávanie e-Receptov. Na rozdiel od bežných voľne dostupných služieb garantuje CLICKDOC TELEKONZULTACE najvyššiu možnú mieru zabezpečenia dát – neukladáme žiadne informácie o pacientoch a každý hovor je v celom priebehu šifrovaný. Naviac nefunguje na princípe volania, ale poskytuje podporu online čakárne – lekár si sám riadi a manažuje komunikáciu s pacientom.
 


Komu je služba určená?

Je pripravená pomôcť všem, ktorý majú aspoň základné technické vybavenie: počítač či notebook s kamerou a mikrofónom. Nie je nutné byť zákazníkom CGM, službu teda môžu  využiť všetci Vaši kolegovia bez ohľadu na software, ktorý vo svojej ordinácii používajú.


Ako služba funguje?

Pre lekára:

Služba je navrhnutá pre zdravotnícke zariadenia. Nevyžaduje, aby lekár spravoval účty pacientov alebo udržiaval ich kontaktné údaje. Videokonzultácia sa spúšťa iba zaslaním pozvánky s unikátnym prístupovým kódom na e-mail alebo mobilný telefón pacienta (SMS správa). Pacient sa v dohodnutý termín virtuálne usadí do "online čakárne" – prihlási sa do videokonzultácie a čaká, kým si ho lekár  prevezme do videohovoru. Do tejto doby pacient len vidí, či práve "videoordinujete" a koľko ďalších osôb čaká na videokonzultáciu.

Nezabudnite si po uskutočnení videokonzultácie o tom urobiť zápis do zdravotnej dokumentácie pacienta (a prípadne vykázať kód výkonu 1).

 

Pre pacienta:

Aplikácia nevyžaduje, aby ste si inštalovali program alebo sa registrovali do ďalšej služby. Po dohovore s lekárom LEN očakávajte pozvánku s Vaším unikátnym kódom a v daný okamžik spusťte aplikáciu www.telekonzultace.cz na Vašom počítači, smartphone alebo tablete. Po zadaní kódu počkajte, kým si Vás lekár pripojí do videohovoru.
 


Podmienky využívania?

Táto služba je za cenu 10 €/mesiac, bez záväzkov. Potom sa budete môcť slobodne rozhodnúť, či budete v jej využívaní pokračovať či nie. Samozrejmosťou je kompletné slovenské zázemie.


Ako službu získať?

Je to ľahké. Stačí sa zaregistrovať na info.adam@cgm.com. Aplikácia je následne dostupná na www.telekonzultace.cz. Služba CLICKDOC TELEKONZULTACE je momentálne dostupná len v českej jazykovej mutácii. Napriek tomu je plne využiteľná aj pre všetkých slovenských lekárov a ich pacientov.

Súvisiace články
Chráňte svoje údaje šifrovaním
Chráňte svoje údaje šifrovaním

Čo všetko sa môže stať, keď stratíte USB kľúč so zálohami dát z programu, ...

ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii
ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii

V roku 2018 bolo ezdravie systémom, ktorý Vám pridal povinnosti, ale reálne ...