CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

CGMesky efektívny komunikačný nástroj

5. januára 2021 | Richard Rusnák
CGMesky efektívny komunikačný nástroj

Už ste od nás určite počuli o novom module - CGMeskách. Možno Vám nenapadlo, akými rôznymi spôsobmi ich môžete využiť. Jeden z možných scenárov použitia je vysoko aktuálny práve dnes, v čase mimoriadnych opatrení. Článok Vám predstaví rôzne situácie, v ktorých je využitie CGMesiek vhodné.

 

Využite naplno možnosti modulu CGMesky

Začiatkom leta 2019 sme uviedli na trh nový modul CGMesky. Na Slovensku sa modul zatiaľ iba udomácňuje, ale v Čechách je už veľmi populárny. Za rok 2019 bolo v Českej republike odoslaných viac ako 1 750 000 CGMesiek. Najaktívnejší český zákazník poslal za rok viac ako 85 000 CGMesiek.

Na Slovensku CGMesky zatiaľ využívajú iba desiatky zákazníkov. Náš najaktívnejší zákazník ich poslal za polrok využívania takmer 2 300. V tomto článku nájdete pár tipov, ako môže modul pomôcť aj Vám.

 

Informujte v mimoriadnych situáciách

V súčasnosti, v súvislosti s ochorením COVID-19 je veľmi aktuálne mať funkčný a jednoduchý kanál, ako informovať pacientov o aktuálnej situácii v poskytovaní zdravotnej starostlivosti Vašou ambulanciou. Môžete ich informovať o úpravách ordinačných hodín, karanténnych opatreniach, možnostiach poskytovania elektronických služieb bez prítomnosti pacienta, alebo možnom využití telekomunikačných a video technológií vo Vašej ambulancii.

 

Strážte si efektívnosť ambulancie

Ak si pacientov objednávate a pacient sa ku Vám bez ospravedlnenia nedostaví, vznikne Vám prestoj. Všetky náklady bežia ďalej, ale ambulancia neprodukuje. Zvlášť citeľné je to pre stomatologické ambulancie. S modulom CGMesky tomuto môžete elegantne predísť. Stačí mať evidované mobilné čísla pacientov a používať objednávkový kalendár v programe. Potom môžete 1-2 dni pred termínom návštevy poslať hromadne, všetkým objednaným pacientom, personalizovanú pripomienku o tom, že ich v daný deň a hodinu čakáte aj s výzvou, aby Vám dali vedieť, ak im termín nevyhovuje. Ak Vám pacient termín uvoľní, môžete ho ešte obsadiť iným pacientom, ktorý je objednaný na neskorší termín a skoršie vyšetrenie ho poteší. Vaša ambulancia môže pracovať plynulo a na plný výkon.

 

Budujte si vzťah s pacientom

Občas sa aj Vám stane, že kvôli chorobe alebo iným okolnostiam nemôžete prísť do práce. CGMesky Vám opäť pomôžu, doručia pacientom informáciu o tom, že ambulancia bude zatvorená, dokedy bude ten stav trvať, prípadne kto Vás v danom období bude zastupovať aj s adresou zastupujúcej ambulancie. Nie je v silách sestry obvolať všetkých dotknutých pacientov, resp. je to časovo náročný proces. CGMeska si pacienta nájde vždy a všade, napr. aj na porade, za volantom, kedy nie je možné hovor sestry prijať. CGMesku si prečíta, keď bude mať čas.

Ak si má pacient zavolať kvôli výsledkom testov, či má prísť na kontrolu v situácii, že je všetko v poriadku, je oveľa efektívnejšie, ak mu pošlete CGMesku hneď pri spracovaní dokumentácie. Informovaný bude obratom a zároveň obaja ušetríte čas.

Oba scenáre pacientom šetria čas a budú Vám za tieto možnosti vďační.

 

Rozložte Vaše zaťaženie rovnomernejšie

Koncom roka najmä stomatológovia čelia vysokému dopytu na absolvovanie preventívnych prehliadok. S programom ADAM a CGMeskami môžete túto záťaž rozpustiť a začať s pozývaním pacientov na preventívne prehliadky postupne od leta. Program Vám vytvorí zoznam pacientov, ktorí by mali mať prehliadku a mali by k tomu dostať buď pripomienku alebo konkrétny termín prehliadky. Odfiltruje tých, u ktorých nemáte uložené v kartotéke mobilné číslo a ostatným umožní poslať hromadné CGMesky s pripomienkou alebo termínom.

 

Zvýšte príjmy od poisťovní

Výkony preventívnych prehliadok sú hradené nad rámec kapitácie. Pre vybrané odbornosti majú programy rodiny ADAM možnosť sledovať vykonávanie týchto preventívnych prehliadok. Na základe minulých návštev a pravidiel nároku na ďalšiu prehliadku, opäť vyfiltruje zoznam pacientov, ktorí by ju v danom období mohli absolvovať a umožní ich pozvať hromadnou CGMeskou. Ak sa pacient dostaví, urobí niečo pre svoje zdravie a Vy môžete vykázať príslušný výkon.

 

A to nie je všetko

  • CGMeska nie je len jednosmerná komunikácia. Pacient môže na Vašu správu odpovedať a Vy prehľadne vidíte celú komunikáciu. Aj takýmto spôsobom môže pacient požiadať o nový termín.
  • CGMesky viete obsluhovať nielen Vy, ale aj Vaša zdravotná sestra. Agendu okolo pripomienok a úprav termínov viete nechať na ňu a Vy máte stále dohľad nad každou odoslanou a prijatou správou.
  • CGMeska je na strane pacienta spracovávaná ako štandardná textová správa (SMS) nepotrebuje mať nainštalovanú žiadnu aplikáciu a tento spôsob komunikácie nie je komplikovaný ani pre starších pacientov.
  • Text správy môžete tvoriť jednoduchým vložením pripravených preddefinovaných textov.
  • Program dokáže vybrané údaje v individuálnej aj hromadnej CGMeske automaticky personalizovať. Pre konkrétneho pacienta prípadne objednanie doplní jeho meno a jemu prislúchajúci dátum a čas objednania.

V aktivačnom balíčku je hneď 100 CGMesiek a aktivácia Vás nezaväzuje k ich ďalšiemu používaniu. Ďalšie náklady závisia už iba od prevádzky, podľa toho, koľko správ mesačne pošlete, čiže od výšky dobíjaného kreditu.

 

Kontakt

V prípade záujmu sa prosím zaregistrujte našej internetovej stránke www.cgmsvet.sk, kde si po zaregistrovaní viete priamo cez formulár poslať žiadosť o zriadenie služby CGMesky alebo si objednajte aktiváciu mailom na info.adam@cgm.com

Vyskúšajte a uvidíte, aké možnosti sa Vám sprístupnia.

Súvisiace články
Chráňte svoje údaje šifrovaním
Chráňte svoje údaje šifrovaním

Čo všetko sa môže stať, keď stratíte USB kľúč so zálohami dát z programu, ...

ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii
ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii

V roku 2018 bolo ezdravie systémom, ktorý Vám pridal povinnosti, ale reálne ...