CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

Koniec podpory pre internetový prehliadač Internet Explorer

3. júna 2021 | Jan Harvát
Koniec podpory pre internetový prehliadač Internet Explorer

Internetový prehliadač Internet Explorer (aj jeho staršie verzie) končia. Čo znamená táto veta pre vás v prípade, že tento prehliadač stále používate?

​Spoločnosť Microsoft už nebude pre neho poskytovať aktualizácie zabezpečenia, opravy ani technickú podporu. S tým sú spojené nasledujúce dopady:

  • Bez kritických aktualizácií zabezpečenia, môže byť váš počítač nedostatočne chránený pred vírusmi a iným škodlivým softvérom, ktorý môže odcudziť alebo poškodiť Vaše údaje a informácie.
  • Ďalej je tu riziko týkajúce sa podpory. Mnohí nezávislí dodávatelia softvéru a dizajnéri webových stránok už nepodporujú Internet Explorer. Miesto toho využívajú modernejšie internetové štandardy a fungujú najlepšie s najnovšími internetovými prehliadačmi. Rozmenené na drobné: rôzne portály ktoré chcete, alebo potrebujete navštíviť, dôležité linky na formuláre, ktoré Vám prídu emailom nemusíte vedieť v tomto prehliadači vôbec otvoriť, alebo sa Vám otvoria s neúplnou funkčnosťou. Toto je pre používateľa nepríjemná skúsenosť a môže nadobudnúť pocit, že služba prevádzkovateľa nefunguje, prípadne sa snaží kontaktovať aj jeho helpdesk.

     

Z toho vyplýva že, pravidelné aktualizácie zabezpečenia pomáhajú chrániť zariadenia a zabezpečiť funkčnosť služieb, ktoré využívate. Inovovať je dôležité!
 


Riešením pre Vás je využívať modernejšie internetové prehliadače.

  1. Prvá možnosť je, že môžete používať nový prehliadač odporúčaný spoločnosťou Microsoft Microsoft Edge. ​
  2. Pre Windows 10 a Windows 8.1 si ho do Vášho počítača nemusíte stiahnuť ani nainštalovať, pretože v ňom už nainštalovaný je. Ak používate Windows 7, odporúčame doinštalovať Microsoft Edge. Tento prehliadač je voľne dostupný na stiahnutie tu:
    https://www.microsoft.com/sk-sk/edge
  3. Tretia možnosť, ktorú Vám odporúčame skôr, je stiahnuť si z internetu a nainštalovať, internetové prehliadače Mozzila Firefox alebo Google Chrome. Rovnako sú voľne dostupné, dajú sa stiahnuť tu:
    1. https://www.mozilla.org/sk/firefox/new/
    2. https://www.google.com/intl/sk/chrome/

Súvisiace články
Chráňte svoje údaje šifrovaním
Chráňte svoje údaje šifrovaním

Čo všetko sa môže stať, keď stratíte USB kľúč so zálohami dát z programu, ...

Záloha dát v systéme ADAM 3.0
Záloha dát v systéme ADAM 3.0

Ambulantný informačný systém ADAM 3.0 je určený lekárom a sestrám, aby mohli...