CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Wat is multifactorauthenticatie?

4 juli 2023

Multifactorauthenticatie (MFA) is een extra beveiligingslaag bovenop uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het zorgt ervoor dat alleen u toegang hebt tot uw account, zelfs als iemand uw wachtwoord in handen krijgt. MFA voegt een extra stap toe aan het aanmeldingsproces, waarbij u naast uw wachtwoord ook een tweede factor moet ingeven, zoals een verificatiecode die naar uw mobiele telefoon wordt verzonden, een vingerafdruk of een beveiligingssleutel.

Als je de afgelopen jaren hebt ingelogd op Facebook, Twitter of Google, is er grote kans dat je wel eens in aanraking gekomen bent met MFA.

Enkele belangrijke voordelen:

  • Verbeterde beveiliging: met multifactorauthenticatie is uw account beter beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang. Zelfs als iemand uw wachtwoord in handen krijgt, kunnen ze uw account niet binnendringen zonder de tweede factor. Met multifactorauthenticatie genereert u wachtwoordcodes die nooit dezelfde zijn. Er kan slecht een beperkt aantal keer geprobeerd worden om de wachtwoordcode in te voeren.
  • Bescherming tegen phishing: MFA kan u helpen om phishingaanvallen te weerstaan. Zelfs als u per ongeluk op een phishing-link klikt en uw wachtwoord ingeeft op een valse website, zal de aanvaller nog steeds de tweede factor nodig hebben om toegang te krijgen tot uw account.
  • Gemoedsrust: met MFA kunt u met een gerust hart weten dat uw account goed beveiligd is. U kunt de controle behouden over uw gegevens en de kans op accountinbreuk minimaliseren.
  • Eenvoudig in te stellen: het instellen van MFA is eenvoudig en duurt meestal slechts enkele minuten. Een app op je smartphone volstaat reeds om een extra verificatiecode te genereren en je identiteit te verifiëren.

 

Gerelateerde artikelen
CGM Oxygen: is uw data beveiligd?

... en hoe snel herstelt u van dataverlies? ...

Diabetesbarometer in CGM Daktari

Binnenkort bevat CGM Daktari een nieuwe "Diabetesbarometer". Zo'n ...