CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

CLICKDOC erkend door federale overheid in België

Veilige videoconsultaties via digitale wachtkamer

Sinds 9 april 2020 is het gratis teleconsultatieplatform van CompuGroup Medical (CGM), als eerste gezondheidszorg video-consultatieplatform, erkend als nuttig hulpmiddel voor alle zorgverleners tijdens de COVID19-crisis.

 

Dit door de Task Force ‘Data & Technology against Corona’ die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda en Privacy, van de FOD Volksgezondheid, van Sciensano, van het eHealth-platform en uit de voorzitter van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

Het gratis teleconsultatieplatform werd speciaal voor de zorgsector ontwikkeld en beschikt o.a. over een digitale wachtkamer en voldoet, in tegenstelling tot andere gelijkaardige platformen aan alle vereisten qua GDPR en patiëntveiligheid.

Telecommunicatie blijft de snelste, meest eenvoudige en meest veilige oplossing voor alle betrokken partijen tijdens de huidige omstandigheden. Dankzij het gebruik CLICKDOC kan de zorgverlener d.m.v. een spreekuur via videoconferentie zijn patiënten, zijn team en zichzelf en zijn gezin beschermen tegen besmetting. De marktleider op het vlak van huisartsinformatiesystemen in België stelt het CLICKDOC-spreekuur via videoconferentie tijdens de coronacrisis dan ook gratis ter beschikking aan alle zorgverleners om de crisissituatie verder in te dammen. Stefan Bartosch, General Manager van CGM in België, legt uit: “Dit systeem kan onmiddellijk door elke zorgverlener ingezet worden om patiënten te helpen. Het systeem kan heel gemakkelijk geïnstalleerd worden, is zeer gebruiksvriendelijk en bovendien ook zeer veilig. Eveneens zal de Teleconsultatie-app tegen eind volgende week geïntegreerd worden in CGM DAKTARI (EMD) en CGM Oxygen (EPD). Door deze koppeling kan er een onmiddellijke connectie met CLICKDOC tot stand worden gebracht zodat de zorgverlener ook meteen alle nodige patiënteninformatie tot zijn/haar beschikking heeft.”

De lancering van CLICKDOC bleek reeds een groot succes, met meer dan 55000 zorgverleners die het platform momenteel gebruiken in West-Europa.

 

Bron: https://www.ehealth.fgov.be/nl/egezondheid/task-force-data-technology-against-corona/nuttige-platformen-voor-een-raadpleging-zonder-fysiek-contact

 

Veilige videoconsultaties via digitale wachtkamer
Gerelateerde artikelen
Digitale wachtkamer
CLICKDOC erkend door federale overheid in België
Sinds 9 april 2020 is het gratis teleconsultatieplatform van ...
Valérian Dupont
Huisartsen in de strijd tegen COVID-19: wat was hun rol en hoe ziet die er nu uit?

Onder de genodigden begaven zich Dr. Didier du Boullay (arts en ...