CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

5 redenen om je praktijk te digitaliseren in 2022

25 januari 2022
Digitalisering

Met de start van de pandemie is het duidelijk geworden dat digitaal werken tal van voordelen heeft. Pen & papier is voor bepaalde dingen misschien nog de beste optie maar voor een efficiënte werkwijze kan digitaal werken een wereld van verschil maken.

 

Indien u de stap nog niet hebt gemaakt, kunt u hieronder 5 redenen vinden waarom digitaliseren in 2022 de béste zet is voor uw praktijk.

 

Hogere flexibiliteit:
 

Digitaal werken wil zeggen dat alle info die u nodig heeft in uw software programma of op uw toestel staat. Moet u snel even iets nakijken? Dan kan dat eenvoudig met mobiele applicaties zoals CGM OxyBoxy. U kan dus makkelijk on-the-go werken zonder per ongeluk een dossier te vergeten of te misleggen. Dit verhoogt de flexibiliteit van uw werkwijze sterk waardoor u ook efficiënter zal werken.

CGM Oxygen
Mobiele webapplicatie voor agenda-en dossierbeheer

Minder operationele kosten (printer, inkt, papier, archiefmappen etc):

 

Digitaliseren lijkt in het eerste opzicht misschien een grote investering, maar eens u naar de impact over een paar jaar kijkt, zal blijken dat het eigenlijk de meest logische investering is. Operationele kosten zoals printers, inkt, papier en opbergsystemen zullen slinken als sneeuw voor de zon. Zo wint u niet alleen aan fysieke ruimte in uw kantoor, maar ook aan mentale rust omdat u weet dat u alles binnen handbereik hebt op uw toestel.  

 

Georganiseerd werken: all-in-one space:

 

Naast de flexibiliteit en besparingen die u kunt doen, verhoogt digitaal werken ook uw eigen efficiëntie. Weg zijn de dagen van zoeken naar dat ene blad of die ene notitie die u hebt genomen. Wanneer u digitaal werkt, staat alles gecentraliseerd zoals bijvoorbeeld via de Cloud-oplossingen die CGM aanbiedt en kunt u via een simpel zoekcommando alle bestanden op uw laptop, tablet of server doorzoeken.

 

Communicatie met collega’s & patiënten:

 

Daarnaast hebt u, dankzij tal van communicatietoepassingen zoals Clickdoc Teleconsultatie, het patiëntenportaal CGM OxyCity, Whatsapp, Outlook... rechtstreekse verbinding met collega’s, patiënten of familieleden. Dit vereenvoudigt uw communicatie en laat u toe zich te focussen op wat er echt belangrijk is: de patiënt zelf.

Clickdoc Teleconsultatie
Veilige videoconsultaties via digitale wachtkamer

Digitale toepassingen:

 

Naast toepassingen om uw communicatie te vereenvoudigen, zijn er ook tal van toepassingen waar u o.a. takenlijsten en planningen kunt in bijhouden. Ook voor uw patiëntenadministratie kunt u kiezen tussen verschillende opties. Zo kunt u als huisarts gebruik maken van CGM Daktari of als paramedicus van CGM Oxygen.

Gerelateerde artikelen
3 productiviteitstips voor je digitale workflow
Organise your phone and laptop
De digitale toekomst met CGM Oxygen
Naar aanleiding van de "dag van de diëtist" op 19 september ging ...