CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Huisartsen in de strijd tegen COVID-19: wat was hun rol en hoe ziet die er nu uit?

Veilige videoconsultaties via digitale wachtkamer

CompuGroup Medical Belgium was vrijdag 19 februari te gast bij de franse televisiezender LN24. Hun segment Point Info, gepresenteerd door Maxime Binet,  was gericht op de rol van de huisartsen in de strijd tegen COVID-19 waarbij verschillende sprekers uitgenodigd waren om het gesprek aan te gaan.
 

Onder de genodigden begaven zich Dr. Didier du Boullay (arts en administrateur van BVAS/ABSYM), Dr. Paul de Munck (arts en voorzitter van de Belgische Huisartsengroep – GBO), Dr. Goudjil Sofia (Huisarts uit Tubeke), Dr. Tomas Marc (Cardioloog en Consultant voor Comunicare platform), en Valérian Dupont (Account Manager Wallonië bij CGM Belgium en voor CLICKDOC).

Het debat werd geopend met de vraag “wat was de rol van de huisartsen in de strijd tegen COVID-19 en hoe is die geëvolueerd?” Als eerste kwam Paul De Munck aan het woord die uitlegde dat “de huisarts de onderzoeker was bij het op poten zetten van de teleconsultaties”. Dit omdat deze vorm van consultaties een grote verandering teweeg bracht in het landschap van de huisartsen en omdat deze sinds het begin van COVID-19 ook een vaste waarde in de werkwijze geworden zijn.

Compugroup Medical Belgium speelde hier op in door, in overleg met de Task Force, het gratis platform CLICKDOC te lanceren. CLICKDOC maakt veilige videoconferenties tussen de artsen en hun patiënten mogelijk, waardoor het medische personeel deze nieuwe vorm van consultatie makkelijk kan integeren in hun werkwijze.

De huisarts was bij de start van COVID-19 “de onderzoeker” bij het organiseren van de teleconsultaties, maar hoe zit dat momenteel? Didier du Boullay, huisarts en admistrateur van BVAS-ABSYM, wijst er sterk op dat “teleconsultatie enorm zal veranderen in de toekomst, maar dat de huisarts dé pijler blijft in deze campagne om COVID-19 te bestrijden.” Door het mogelijk maken van een veilige overdracht van beelden en resultaten van de teleconsultaties levert CLICKDOC een grote bijdrage aan de gezondheidszorg, wat we ook weerspiegeld zien in de enorme toename in gebruik van het platform.

Indien u graag meer te weten komt over CLICKDOC kunt u altijd terecht op onze website of ons YouTube kanaal. Daarnaast is het ook mogelijk om het volledige interview te herbekijken via deze link.

Veilige videoconsultaties via digitale wachtkamer
Gerelateerde artikelen
Digitale wachtkamer
CLICKDOC erkend door federale overheid in België
Sinds 9 april 2020 is het gratis teleconsultatieplatform van ...
Consultaties via beeldscherm verdienen verdere aanmoediging
Ook het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg blijft ...