CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Diabetesbarometer in CGM Daktari

6 november 2023

Elektronisch medisch dossier voor patiëntenadministratie

Binnenkort bevat CGM Daktari een nieuwe "Diabetesbarometer". Zo'n barometer maakt proactieve zorg mogelijk en verbetert de impact van het elektronisch GMD. 

Dergelijke barometers zijn gebaseerd op het principe van audit en feedback, vergelijkbaar met de COVID-vaccinatiebarometer. Ze analyseren kwaliteitsindicatoren uit het EMD om de prestaties van huisartsen te evalueren. De verzamelde gegevens worden automatisch verwerkt, zonder directe betrokkenheid van artsen.

De diabetesbarometer is gericht op diabeteszorg en draagt bij aan de verbetering van diabeteszorg op een zeer gerichte manier. Door de analyse van kwaliteitsindicatoren uit het elektronisch patiëntendossier, biedt de barometer waardevolle inzichten in de diabeteszorgpraktijk. Hierdoor kunnen huisartsen snel identificeren waar er ruimte is voor verbetering en proactieve stappen nemen om de zorg voor hun diabetespatiënten te optimaliseren. Dit resulteert in betere gezondheidsresultaten voor patiënten en draagt bij aan de algehele kwaliteit van de huisartsgeneeskunde.  De barometers stellen artsen in staat om hun prestaties te vergelijken met landelijke en regionale benchmarks, waardoor ze hun zorg kunnen verbeteren en zich kunnen richten op populatiemanagement.

Bij het gebruik van zo'n barometer wordt de privacy gewaarborgd. Er worden dus geen patiëntengegevens verwerkt. Deelname aan de barometers vereist alleen dat artsen enkele algemene parameters of percentages verstrekken, terwijl de individuele medische dossiers volledig beschermd blijven. Dit zorgt voor een hoog niveau van gegevensbeveiliging en biedt artsen gemoedsrust dat de privacy van hun patiënten wordt gerespecteerd terwijl ze toch kunnen bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg.

Een tweede barometer gericht op antibiotica wordt later dit jaar gelanceerd. Deelname aan de barometers vereist minimale inspanning van artsen en kan zelfs worden gebruikt voor de geïntegreerde praktijkpremie

Deelnemen aan de barometer voor de premie betekent dat ten minste één barometer succesvol moet worden verstuurd. Dit kan niet manueel. Inschrijven voor deelname aan de de barometer is mogelijk tot 28 november 2023. CGM Daktari zal vanaf 28 november proberen om de barometer binnen 5 dagen te versturen. Het programma moet actief zijn om de verzending mogelijk te maken.

Meer weten? Schrijf u dan snel in voor het webinar die deze barometer (en enkele andere nieuwe CGM Daktari-functionaliteiten) zal toelichten.

WEBINAR: Diabetesbarometer in CGM Daktari

21/11/2023 om 12u00

Deze webinar licht de nieuwe diabetesbarometer en enkele andere nieuwe CGM Daktari-functionaliteiten zal toe.

Gerelateerde artikelen
CGM Oxygen: is uw data beveiligd?

... en hoe snel herstelt u van dataverlies? ...

Familiale hypercholesterolemie opvolgen in CGM Daktari - in samenwerking met Sanofi
Familiale hypercholesterolemie: het belang van screening bij het verlagen ...