CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Stap voor stap: Hoe MPC Sint-Franciscus hun missie ondersteunt met een EPD

14 april 2022

De nakende verplichting om in de zorg digitaal te gaan werken heerst ondertussen al een tijdje en wordt ook goed opgevolgd door onze zorgverleners. Deze digitale zorgvernieuwingen kunnen hun meerwaarde pas bewijzen wanneer zorgverleners op geregelde tijdstippen opleidingen kunnen volgen om alle mogelijke eHealth-toepassingen onder de knie te krijgen. Het doel is tenslotte dat er tijd wordt bespaard die voor direct zorgverlener-patiëntencontact kan worden ingezet. Het MPC-team van Sint-Franciscus zag hun kans en greep die ook met beiden handen door een opleiding te volgen bij onze experten

 

Het Medisch Pedagogisch Centrum Sint-Franciscus is een innovatieve, sociale en familiale zorgonderneming. Hun missie is professionele begeleiding aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking vanuit hedendaagse franciscaanse waarden verbinding, gelijkwaardigheid en respect.  

Een eerste stap om dit te doen was het inschakelen van een diverse groep aan medewerkers: begeleiders, artsen, verpleegkundigen, gezinsbegeleiders, zorgcoördinatoren en therapeuten zodat de specifieke noden van elke cliënt kunnen beantwoord worden. 

Voor de tweede stap konden ze terecht bij CGM België voor de technische ondersteuning van hun zorgonderneming waarbij het MPC de beslissing nam om een CGM opleiding te volgen bij onze experten, dit om hun doel verder te verwezenlijken. 

Onze experten gingen ter plaatse langs om een omvattende opleiding te geven en het MPC te informeren over welke opties hun het beste kunnen ondersteunen. Door het gesprek aan te gaan en met het oog op de roeping van hun zorgonderneming, hakte MPC Sint-Franciscus de knoop door. Ze kozen ervoor om de zorg van hun cliënten te optimaliseren door digitaal van start te gaan met het EMD CGM Daktari. 

 

Door de pro-actieve aanpak van MCP Sint-Franciscus staan ze een stap dichter bij hun doel. Het gesprek aangaan met onze experten gaf hen een duidelijk beeld van wat er mogelijk was en hoe ze in de toekomst op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste digitale zorgvernieuwing zodat ze kunnen blijven inzetten op kwalitatief zorgverlener-patiëntencontact.  

Gerelateerde artikelen
Jana Verzele van Logopedie Pajottenland
"Administratie wordt sneller verwerkt waardoor ik mijn tijd nuttiger kan besteden." - Jana Verzele

Samenwerken met een IT-partner die je vertrouwt en waarop je kan rekenen, ...

De digitale toekomst met CGM Oxygen
Naar aanleiding van de "dag van de diëtist" op 19 september ging ...