CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

Sme pripravení na prepoisťovanie pacientov

6. januára 2021 | Richard Rusnák
Sme pripravení na prepoisťovanie pacientov

Začiatok roka je už tradične spojený s masívnymi presunmi poistencov medzi poisťovňami. Rok 2021 môžete očakávať bez obáv. Naša najnovšia inovácia služieb Elektronickej pobočky za Vás väčšinu prepoisťovacej agendy vybaví sama, automaticky. Novú verziu služby Vám predstaví nasledovný článok.

 

Pripomenutie: Hromadná kontrola ZP

Na jar 2020 sme pre Vás v rámci modulu Elektronická pobočka vytvorili službu, ktorá vo vyhradených termínoch, dohodnutých so zdravotnými poisťovňami, dokáže skontrolovať celý kmeň Vašich pacientov, zistiť aktuálnu poistnú príslušnosť pacienta a prepoistiť tých, u ktorých máte nesprávnu evidenciu. Služba bola sprístupnená od verzie 4.52 a jej ovládanie bolo zdokumentované v Návode programu (F1), v kapitole Kontrola ZP a prepoistenie.

Kvôli ochrane serverov zdravotných poisťovní pred zahltením je frekvencia volaní oveľa menšia, ako by to bolo technicky možné. Preto kontrola celého kmeňa pacientov mohla trvať aj niekoľko hodín.

 

Inovácia služby

Práve trvanie služby pre Hromadnú kontrolu ZP a prepoistenie sme vnímali ako jej zásadný nedostatok. Rozhodli sme sa ju teda prepracovať tak, aby mohla bežať na pozadí.

Na Vás už zostanú iba dva kroky:

  • rozhodnúť sa, kedy službu spustíte a
  • po nejakom čase skontrolovať jej výsledky.

Medzi tým sa môžete bez vyrušovania venovať Vašej práci. Táto inovácia je dostupná od verzií 4.58 z 12. 11. 2020.

 

Poďte si ju vyskúšať

Odporúčame Vám službu vyskúšať už teraz. Odhalí a opraví nesprávne poistné vzťahy pre rok 2020, bez ohľadu na to, či ste si pôvodnú verziu služby na jar vyskúšali, alebo ste sa k nej nedostali. Prvý pracovný deň v roku 2021 už nebudete musieť zisťovať, čo je treba robiť, pôjdete na istotu.

Službu nájdete na pôvodnom mieste v menu  Iné - Online aktualizácia pacientov - Kontrola ZP a prepoistenie. Spustite ju s parametrami, ktoré si vyberiete: rozsah pacientov, jednotlivé ZP, iba kontrola, alebo aj prepoistenie. Po spustení služby dialóg zatvorte krížikom alebo klávesom Esc.

Služba bude bežať, až kým neoverí všetkých pacientov. Program na konci dňa vypnite ako zvyčajne, ak služba nestihla skontrolovať všetkých pacientov, pri najbližšom spustení programu bude pokračovať tam, kde skončila. Priebežne môžete nazrieť, v akom stave je overovanie. Pri každom takomto nazretí zatvorte dialóg krížikom alebo klávesom Esc, aby mohla služba pokračovať. Keď overí všetkých pacientov, zastaví sa sama. Po skončení služby si môžete pozrieť prehľad, o vykonaných zmenách.  

Službu je možné spustiť opakovane. Ak chcete, najskôr si len zistite nesprávne poistné vzťahy a až pri druhom behu ich nechajte opraviť. 

Súvisiace články
Chráňte svoje údaje šifrovaním
Chráňte svoje údaje šifrovaním

Čo všetko sa môže stať, keď stratíte USB kľúč so zálohami dát z programu, ...

ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii
ezdravie - prvý krok k bezpapierovej ambulancii

V roku 2018 bolo ezdravie systémom, ktorý Vám pridal povinnosti, ale reálne ...