CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

Prehlásenie o ochrane osobných údajov

V mene spoločnosti CompuGroup Medical Slovensko s.r.o., Galvaniho 7/D, 821 04 Bratislava (Ďalej CGM), Vás vítame na našich webových stránkach. Vážime si Vášho záujmu o našu spoločnosť, produkty a služby. Ochrana Vašich osobných údajov je pre nás veľmi dôležitá, preto by sme si priali, aby ste sa cítili bezpečne pri návšteve webov. V nasledujúcom texte si dovoľujeme vysvetliť, ktoré informácie počas Vašej návštevy zhromažďujeme a za akým účelom ich ďalej používame.


 

Rozsah pôsobnosti nasledujúceho vyhlásenia

Toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov sa týka webových stránok spoločnosti CompuGroup Medical Slovensko s.r.o. rovnako ako pridružených online služieb CompuGroup Medical Slovensko s.r.o. Nevzťahuje sa na prípadné existujúce odkazy na externé spoločnosti.

 

Čo sú osobné údaje

Osobnými údajmi sú všetky informácie týkajúce sa identifikovanej alebo neidentifikovateľnej fyzickej osoby. Identifikovateľná fyzická osoba je osoba, ktorá môže byť identifikovaná, priamo alebo nepriamo, najmä odkazom na identifikátor, ako je meno, adresa a telefónne číslo. Informácie, ktoré priamo nesúvisia s Vašou skutočnou identitou - ako sú preferované weby alebo počet používateľov stránky - nie sú osobnými údajmi.

 

Zber a spracovanie osobných údajov

Pri návšteve nášho webu budú naše webové servery v predvolenom nastavení a za účelom zabezpečenia systému dočasne uložia dáta pripojenia dotazujúceho sa zariadenia, a to:

  • navštívené webové stránky,
  • dátum a čas Vašej návštevy,
  • informácie o type prehliadača
  • informácie o operačnom systéme,
  • webové stránky, z ktorých ste k nám prišli.

 

Dáta, ako je Vaše meno, adresa, telefónne číslo alebo e-mailová adresa, nie sú zhromažďované, kým tieto informácie slobodne neposkytnete, napr. s cieľom registrácie účtu, ankety, vybavenie zmluvy alebo žiadosti o informácie. 

 

Používanie a prenos osobných údajov

Osobné údaje, ktoré ste poskytli, sa používajú výhradne pre účely technickej správy webových stránok. Ďalej pre splnenie Vašich prianí a požiadaviek, a to spravidla pre spracovanie zmluvy uzatvorené s Vami alebo pre zodpovedanie Vašej žiadosti. Iba ak ste nám poskytli Váš súhlas alebo nevzniesli námietky - ak to stanovujú zákonné predpisy, použijeme tieto údaje aj pre prieskumy a marketingové účely týkajúce sa našich produktov.

Doba uchovávania údajov závisí od ich účelu. Údaje o zmluvách sa uchovávajú iba na čas nevyhnutne potrebný na plnenie zmluvy (podrobne Vás budeme informovať pri uzatváraní zmluvy) alebo ak nám túto povinnosť ukladá zákon. Údaje zhromaždené a spracované na základe Vášho súhlasu budú uchované len po dobu platnosti Vášho súhlasu.

Dáta nebudú odovzdané alebo predané žiadnej tretej strane, pokiaľ to nie je nevyhnutné na splnenie zmluvných záväzkov alebo, ak to nie je výslovne povolené vyhlásením o súhlase. Napríklad: v rámci objednávky môže byť nutné predať osobné údaje o adrese a objednávke našim predajným a servisným partnerom. Počas potvrdenie objednávky Vás budeme informovať o príjemcoch Vašich osobných údajov.


 

Informácie z CGM skupiny

Spoločnosť CGM by Vás rada kontaktovala v rámci ponúk a informovala o novinkách v našich produktoch a službách. Pri registrácii na našich webových stránkach Vás preto požiadame o povolenie posielať Vám priame marketingové oznámenia. Informácie o dôležitých zmenách v súvislosti s Vašou existujúce zmluvou ako zákazníka CGM (napríklad verzie softvéru) nie je nijako závislá na tomto súhlase.


 

Použitie Cookies

"Cookies" sú malé textové súbory, ktoré umožňujú webovej stránke ukladať špecifické informácie do prehliadača Vášho koncového zariadenia (počítača, tabletu, smartphonu a pod). Súbory cookies pomáhajú získavať informácie o počte návštevníkov, dĺžke návštevy a tiež prispievajú k zvýšeniu užívateľského komfortu. Niektoré sú použité pre optimalizáciu navigácie na webovej stránke a pre zapamätanie navštívenej stránky, tak aby mal návštevník možnosť získať vždy aktuálny obsah. Naše súbory cookies iba identifikujú koncové zariadenie anonymným ID, meno alebo IP adresa nie sú nikdy ukladané. Nikdy nevytvárame individuálny profil Vášho správania.

 

Session cookies

V rámci našich webových stránok používame dočasné cookies (tzv. session cookies). Táto kategória cookies je nevyhnutná pre správne fungovanie webovej stránky a je ukladaná výhradne po dobu Vašej návštevy. Na konci každej návštevy je obsah dočasných cookies vždy zmazaný.

Súbory session cookies sú úplne nevyhnutné pre fungovanie webovej stránky a nemožno ich zneaktívniť. Váš prehliadač však môžete nastaviť tak, aby blokoval session cookies alebo aby Vás informoval o ich použití. Pokiaľ je tento typ cookies prehliadačom blokovaný, niektoré časti webovej stránky nemusia fungovať správne. Nami používané session cookies sú v súlade s čl. 6 odst. 1 bodu. f) GDPR.

 

 

Použitie pixelových značiek (pixel tags)

Naše webové stránky môžu používať takzvané pixelové značky (pixel tags), webové majáky (web beacons), priehľadné GIFy alebo iné techniky (ďalej len pixelové značky) pre meranie a štatistické zvýšenie miery využitia a odozvy webových stránok. Značky pixelov nám umožňujú počítať užívateľov, ktorí navštevujú určité podstránky webu, ponúkať naše služby a pomáhajú nám určiť a optimalizovať užívateľskú prívetivosť našich webových stránok.

 

 

Google Remarketing

Tieto webové stránky využívajú remarketingové techniku spoločnosti Google Inc. ( "Google"). Účelom tejto funkcie je ukázať návštevníkom webových stránok na záujmoch reklamy v reklamnej sieti Google. Prehliadač návštevníka ukladá do počítača tzv. "Cookies", malé textové súbory. Účelom týchto súborov cookie je Vás spoznať pri prezeraní webových stránok, ktoré sú súčasťou reklamnej siete Google. Na týchto stránkach môžu byť návštevníkovi prezentované reklamy, ktoré sa vzťahujú k obsahu skôr navštívených webových stránok používajúcich funkciu remarketingu Google. Podľa spoločnosti Google nie sú v tomto procese zhromažďované žiadne osobné údaje. Ak nechcete používať funkciu remarketingu spoločnosti Google, môžete ju deaktivovať na adrese http://www.google.com/settings/ads. Prípadne môžete deaktivovať používanie súborov cookie pre záujmovo orientovanú reklamu podľa pokynov publikovaných iniciatívou Network Advertising Initiative http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Ďalšie informácie o remarketingu Google a vyhlásenie o ochrane osobných údajov nájdete tu: http://www.google.com/privacy/ads/.

 

 

Matomo (Predtým Piwik)

Táto stránka používa Matomo. Matomo je webová analytická služba a používa tzv. "Cookies", malé textové súbory, ktoré sú uložené na Vašom počítači a ktoré nám pomáhajú analyzovať interakciu používateľov na našich webových stránkach. Za týmto účelom sú údaje o využití (vrátane vašej IP adresy) vygenerované pomocou cookies prenášané na náš server a uložené na účely analýzy využitie a optimalizáciu našich webových stránok. Okamžitá anonymizácia vašej IP adresy zaisťuje, že Vás nemožno identifikovať. Informácie vytvorené cookies o Vašom používaní tohto webu nebudú ponúkané tretím stranám. Môžete vypnúť používania súborov cookie v nastavení prehliadača. V dôsledku toho nebudete môcť plne využívať naše webové stránky.

Ak nesúhlasíte s ukladaním a analýzou údajov Vašich návštev na našich webových stránkach môžete zamietnuť ukladanie a použitie kliknutím na nižšie uvedený odkaz. Ak tak urobíte, bude vo Vašom prehliadači uložený takzvaný súbor opt-out-cookie, ktorý zabráni spoločnosti Matomo zhromažďovať údaje o reláciách.

Upozorňujeme, že pri zmazaní súborov cookie bude tiež zmazaný tento opt-out-cookie súbor pre zabránenie zhromažďovania a budete ho musieť znova uložiť.

Prosím rozhodnite sa, či môže byť vo Vašom prehliadači uložený tento súbor cookie umožňujúci jednoznačnú webovú analýzu, ktorý dovoľuje vlastníkovi webu zhromažďovať a analyzovať rôzne štatistické informácie.

Ak sa rozhodnete proti zhromažďovanie dát spoločností Matomo, kliknite na nasledujúci odkaz na uloženie deaktivačného Matomo cookie do Vášho prehliadača. Údaje o Vašej návšteve aktuálne zhromažďuje spoločnosť Matomo web analytics.

Kliknutím zastavíte zhromažďovanie údajov o Vašej návšteve.

 

 

Odkazy na sociálne siete

Kliknutím na "tlačidlo zdieľať" prenesiete informácie do Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Google atď. Do USA a prípadne sa tam tiež uloží. Na našich webových stránkach používame tzv. Techniku 2 kliknutia, čo znamená, že tlačidlá sú deaktivované a po prvom kliknutí sa nespoja so servermi sociálnych sietí. Až po zobrazení vizuálnej indikácie a následnom druhom kliknutí budete presmerovaný(a) do vybranej sociálnej siete.

 

 

Odkazy na webové stránky tretích strán (Odkazy)

CompuGroup Medical Slovensko s.r.o. nemá vplyv na obsah webových stránok tretích strán dostupných cez odkaz. Pred vytvorením odkazu boli tieto webové stránky dôkladne preskúmané. Napriek tomu nemožno vylúčiť, že prevádzkovatelia príslušných webových stránok už zmenili obsah, čo môže porušovať platné zákony alebo byť v rozpore s našou firemnou filozofiou.

Kliknutím na odkazy webových stránok tretích strán zobrazených na našich webových stránkach alebo podľa týchto pokynov môže následne viesť k zhromažďovaniu užívateľských dát. Nemáme kontrolu nad zhromažďovanými údajmi so súhlasom alebo bez súhlasu prostredníctvom reklám alebo webových stránok tretích strán. Ak máte obavy ohľadom zhromažďovania a využívania Vašich dát odporúčame preveriť Pokyny pre ochranu osobných údajov týchto webových stránok.

 

 

Bezpečnosť

Spoločnosť CGM podniká všetky potrebné technické a organizačne bezpečnostné opatrenia na ochranu Vašich osobných údajov pred stratou alebo zneužitím. Vaše dáta sú uložené v bezpečnom prostredí neprístupnom pre verejnosť. V niektorých prípadoch sú Vaše osobné dáta počas prenosu šifrované najmodernejšou technológiou. To znamená, že komunikácia medzi počítačom a servermi CGM prebieha technikou šifrovanie, ak je podporovaná Vaším prehliadačom. V prípade, že chcete kontaktovať spoločnosť CGM e-mailom, majte na pamäti, že súkromie prenášaných informácií sa nedá zaručiť, pretože obsah e-mailu môže byť zachytený treťou stranou. Preto odporúčame používať poštové služby vždy, keď budete chcieť odovzdať dôverné informácie.



 

 

Vaše práva

Máte právo byť informovaný o uložených osobných údajoch, rovnako ako na opravu, vymazanie, obmedzenia spracovania, prenositeľnosť týchto dát a právo namietať proti spracovaniu Vašich osobných údajov.

Ak dáte súhlas CompuGroup Medical Slovensko s.r.o., máte právo ho kedykoľvek odvolať s účinnosťou do budúcnosti. Zaväzujeme sa zmazať všetky zhromaždené údaje o Vás. Sme však zo zákona povinní dodržiavať možné daňové a obchodné lehoty uchovávania, ktoré môžu zabrániť okamžitému vymazanie týchto údajov. Ak by tieto dôvody mali ovplyvniť zmazanie, budeme Vás informovať.

Okrem toho máte právo podať sťažnosť príslušnému dozornému úradu, ak sa domnievate, že Vaše osobné údaje spracovávame neoprávnene.

 

 

Zmeny tohto vyhlásenia o ochrane údajov

Upozorňujeme, že toto prehlásenie o ochrane osobných údajov môže byť čas od času zmenené. Každá verzia tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajov musí byť označená dátumom a verzií na konci tohto dokumentu. Všetky predchádzajúce verzie tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajov archivujeme, k týmto verziám si môžete vyžiadať prístup.


 

Poverenec pre ochranu osobných údajov

Ing. Martin Roček

CompuGroup Medical Slovensko s.r.o.

Galvaniho 7/D, 821 04, Bratislava

[email protected]

+420 246 007 920

 

Zodpovedný dozorný úrad

Zodpovedný dozorný úrad za CompuGroup Medical Slovensko s.r.o. je

Úrad na ochranu osobných údajov, sídliaci na adrese Hraničná 12, 820 07, Bratislava 27.

Zodpovedná osoba pre dohľad nad ochranou osobných údajov (DPO)
Martin  Roček
Martin Roček
Poverenec pre ochranu osobných údajov
Tiráž