CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Spájame svet zdravotníctva. Naše programy a komunikačné riešenia pomáhajú lekárom, stomatológom, sieťam zdravotníckych zariadení a ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v organizácii ich práce, diagnostikovaní i liečbe.  

ADAM Doktor
ADAM Stomatológ
Novinky a informácie

Je ADAM skutočne dobrý lekársky softvér?

18. júna 2021 | Zuzana Kozáčková
Zakaznicky prieskum

V apríli tohto roku sme zrealizovali medzi, našimi zákazníkmi, prvý rozsiahly prieskum, ktorého výsledky nám v budúcnosti pomôžu ešte viac optimalizovať poskytované produkty a služby. Zaujímalo nás totiž, ako sú spokojní nielen s ADAMom a jeho funkciami, ale tiež ako sú spokojní s našou spoločnosťou a zamestnancami. A ako to celé dopadlo? Súhrn prinášame v tomto článku.

 

Kto sú naši zákazníci?

Prieskumu sa zúčastnilo takmer 10 % všetkých našich zákazníkov, ktorým aj touto formou srdečne ďakujeme za ich čas a za ich názory. Odpovedali nám jednak lekári, ktorých bolo samozrejme najviac (86 %), ako aj v menšej miere majitelia zdravotníckych zariadení, zdravotný personál a IT správcovia. Zastúpenie podľa odborností bolo pekne vyvážené, Všeobecný lekár : Stomatológ : Gynekológ : Špecialisti v pomere 30:30:30:10. Jeden z kľúčových parametrov bol, ako dlho respondenti používajú ADAMa. Sme naozaj nadšení, že nám odpovedalo 82 % zákazníkov, ktorí sú s nami viac ako 10 rokov a majú s nami skutočne dostatočné skúsenosti.

Ako sú zákazníci spokojní s ADAMom?

89 % respondentov uviedlo, že sa im s programom pracuje efektívne a dobre, len 11 % by radi ešte niektoré veci vylepšili. Na vykazovanie do zdravotných poisťovní používa ADAMa celých 98 %, v čom naopak softvér takmer nepoužívajú a na čom budeme musieť všetci zapracovať, je komunikácia s pacientami (88 % nepoužíva ani CGMesky, ani telemedicínu) a ich objednávanie (85 % neobjednáva svojich pacientov prostredníctvom ADAMa). Z čoho máme veľkú radosť je, že 87 % našich zákazníkov hovorí, že je pre nich ADAM komplexný program, ktorý má všetko, čo potrebujú a sú s ním spokojní (96 %).

Zákaznícka linka a jej hodnotenie

Vieme, že pre našich zákazníkov je akákoľvek nefunkčnosť IT techniky či softvéru všeobecne veľmi stresujúca. Predstavte si totiž situáciu: čakáreň je plná pacientov a v ordinácii prestal fungovať počítač nebo tlačiareň, alebo sa len niečo chová úplne inak, ako je normálne. V túto chvíľu nastupuje náš tím zákazníckej podpory, tzv. HOT LINE, kde môžu zákazníci volať o pomoc či o radu. Sme nesmierne hrdí, že celková spokojnosť so zákazníckou linkou, dosiahla neuveriteľných 96 %.

 

Je CGM ten správny softvérový partner ordinácie?

Na túto otázku padla odpoveď áno v 95 % všetkých odpovedí. ADAM je celkovo vnímaný ako stabilný a spoľahlivý zdravotnícky informační systém (95 %) a ako skvelý pomocník s administratívou (97 %). S tvrdením "Som rád/a, že u nás v ordinácii používame ADAMa", súhlasí 94 %. Tieto úžasné čísla nie je asi potrebné ani viac komentovať. Sú pre nás obrovskou satisfakciou a krásnou vizitkou toho, že svoju prácu robíme dobre.

Pre CGM sú to úžasné výsledky, za ktoré ďakujeme nielen našim zákazníkom, ale aj všetkým našim zamestnancom, lebo bez ich práce by sme takýto úspech nedosiahli. Zároveň vnímame, že je to obrovský záväzok, aby sme kvalitu našich produktov a služieb udržali aj v ďalších desiatkach rokov na rovnako dobrej úrovni. Tiež si uvedomujeme, že stále existujú aj oblasti, ktoré je možné ešte viac vylepšovať a zdokonaľovať. Rozhodne chceme aj naďalej prinášať ďalšie inovácie, vylepšenia v oblasti vývoja produktu a poskytovaných služieb.

Súvisiace články
Ako si vybrať vhodný ambulantný informačný systém
Ako si vybrať vhodný ambulantný informačný systém

Ambulantný informačný systém (ďalej v texte len systém) ...

Zmeniť softvér je skutočne ľahké
Zmeniť softvér je skutočne ľahké

Najväčším strašiakom elektronizácie zdravotníctva pre lekára je strata dát ...