CompuGroup Medical
Synchronizing Healthcare

Kom alles te weten over de visie, de missie en de mensen die CompuGroup Medical wereldwijd vorm geven. 

Investor Relations
Eine Person tippt mit dem Finger auf ein Tablet-PC mit einer Investor-Relations-Präsentation
Carrière
Een jonge vrouw praat op haar smartphone terwijl ze een tablet PC vasthoudt
CGM Global
Mehrere CGM-Flaggen

Voorkom gegevensverlies en bescherm jouw (medische) patiëntengegevens!

16 mei 2023

Onlangs had zorgverlener Hilde Diepvens, kinesitherapeuten te maken met een computercrash. Gelukkig kon ze op CGM beroep doen om haar database te herstellen.

Hilde: Graag gedaan, ik ben blij om hier mijn ervaring te delen.

CGM: Kunt u ons vertellen wat er precies gebeurde toe uw computer crashte?

 

Hilde had onlangs te maken met computerproblemen waarbij het scherm niet meer reageerde en dus de toegang tot de patiëntendossiers, afsprakenplanning en andere belangrijke gegevens 

Hilde: Ja hoor het scherm viel uit en we konden geen toegang krijgen tot onze patiëntendossiers, afsprakenplanning en andere belangrijke gegevens. Het was een zeer verontrustende situatie, omdat we afhankelijk zijn van onze computersystemen om effectieve zorg te bieden.

CGM: Dat klinkt zeker zorgelijk.  Kunt u ons vertellen hoe de backup-service heeft geholpen bij het herstellen van de verloren gegevens?

Hilde: Gelukkig hadden we een de backup service module van Oxygen geïmplementeerd die dagelijkse back-ups van al onze gegevens maakt. Toen de computer crashte, hebben we contact opgenomen met onze IT en jullie support dienst om de gegevens vanaf de laatste back-up te herstellen. Dit stelde ons in staat om snel weer operationeel te worden en de zorg voor onze patiënten voort te zetten zonder al te veel vertraging.

CGM: Dat is een enorme opluchting, vooral gezien de gevoelige aard van de patiëntendossiers en andere medische gegevens.  Kunt u ons vertellen wat er zou zijn gebeurd als u geen backup-service had gehad?

Hilde: Zonder een backup-service zou de situatie veel ernstiger zijn geweest.  Alle pt dossiers, medische geschiedens, 3de bet regeling, verzamelstaten, afspraken en andere belangrijke informatie zouden voorgoed verloren zijn gegaan.  Het zou een enorme uitdaging zijn geweest om de gegevens handmatig te reconstrueren, wat veel tijd en middelen zou hebben gekost.  Bovendien zou het verlies van gegevens de continuïteit van onze zorgverlening hebben belemmerd.

CGM: Dat benadrukt echt het belang van een backup-service?

Hilde: Mijn advies aan een andere medische zorgverlener zou zijn om niet te aarzelen bij het implementeren van een betrouwbare backup-service.  De gegevens in de gezondheidszorg zijn van vitaal belang en moeten te allen tijde beschermd worden. Het biedt ook gemoedsrust, omdat het de mogelijkheid biedt om gegevens snel te herstellen na een incident.