Please enable Javascript!

Accept necessary cookies
Persberichten
09. april 2020, Wetteren

CLICKDOC erkend door de federale overheid als COVID-19 hulpmiddel

Sinds 9 april 2020 is het gratis teleconsultatieplatform van CompuGroup Medical (CGM), als eerste gezondheidszorg video-consultatieplatform, erkend als nuttig hulpmiddel voor alle zorgverleners tijdens de COVID19-crisis, dit door de Task Force ‘Data & Technology against Corona’ die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda en Privacy, van de FOD Volksgezondheid, van Sciensano, van het eHealth-platform en uit de voorzitter van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

Het gratis teleconsultatieplatform werd speciaal voor de zorgsector ontwikkeld en beschikt o.a. over een digitale wachtkamer en voldoet, in tegenstelling tot andere gelijkaardige platformen aan alle vereisten qua GDPR en patiëntveiligheid.

Telecommunicatie blijft de snelste, meest eenvoudige en meest veilige oplossing voor alle betrokken partijen tijdens de huidige omstandigheden. Dankzij het gebruik CLICKDOC kan de zorgverlener d.m.v. een spreekuur via videoconferentie zijn patiënten, zijn team en zichzelf en zijn gezin beschermen tegen besmetting. De marktleider op het vlak van huisartsinformatiesystemen in België stelt het CLICKDOC-spreekuur via videoconferentie tijdens de coronacrisis dan ook gratis ter beschikking aan alle zorgverleners om de crisissituatie verder in te dammen. Stefan Bartosch, General Manager van CGM in België, legt uit: “Dit systeem kan onmiddellijk door elke zorgverlener ingezet worden om patiënten te helpen. Het systeem kan heel gemakkelijk geïnstalleerd worden, is zeer gebruiksvriendelijk en bovendien ook zeer veilig. Eveneens zal de Teleconsultatie-app tegen eind volgende week geïntegreerd worden in CGM DAKTARI (EMD) en CGM Oxygen (EPD). Door deze koppeling kan er een onmiddellijke connectie met CLICKDOC tot stand worden gebracht zodat de zorgverlener ook meteen alle nodige patiënteninformatie tot zijn/haar beschikking heeft.”

De lancering van CLICKDOC bleek reeds een groot succes, met meer dan 55000 zorgverleners die het platform momenteel gebruiken in West-Europa.

U kunt meer informatie vinden en zich registreren via https://www.cgm.com/be/corona_1/video_clickdoc.nl.jsp

Over CompuGroup Medical België

CompuGroup Medical België is onderdeel van CompuGroup Medical SE, een wereldwijde marktleider op het vlak van eHealth. In België realiseert en beheert CGM verschillende ICT-toepassingen voor huisartsen, kinesitherapeuten, ziekenhuizen, laboratoria, paramedici en tandartsen.

Over CompuGroup Medical SE

CompuGroup Medical is een van de wereldwijde marktleiders op het vlak van eHealth en maakte in 2019 een jaaromzet van 746 miljoen EUR op basis van voorlopige cijfers. De softwareproducten van het bedrijf ter ondersteuning van alle medische en organisatorische activiteiten in dokterspraktijken, apotheken, labo’s en ziekenhuizen, de informatiediensten voor alle actoren in de gezondheidssector en de persoonlijke gezondheidsdossiers via internet staan ten dienste van een veilige en efficiënte gezondheidssector. De basis voor de diensten van CompuGroup Medical vormt het unieke klantenbestand met meer dan 1 miljoen gebruikers, o.a. artsen, tandartsen, apothekers en andere medische professionals in ambulante en andere zorginstellingen. Met vestigingen in 18 landen en producten in 56 landen is CompuGroup Medical het eHealth-bedrijf met een van de grootste reikwijdtes wereldwijd. Meer dan 5.600 hoogopgeleide medewerkers zetten zich in voor duurzame oplossingen voor de steeds grotere uitdagingen voor de gezondheidssector.

Persberichten CGM België:

https://www.cgm.com/be/about_us_4/persberichten/press_be.nl.jsp

CompuGroup Medical België

Contactpersoon voor redactie:

Michel D’hont

Vice President Sales & Marketing

T +32 (0) 472 02 06 06

E-mail: michel.dhont@cgm.com

Web: www.cgm.com/be