Please enable Javascript!

Accept necessary cookies
Persberichten
18. augustus 2017, Nevele

CompuGroup Medical versterkt zijn marktpositie in België met de overname van Barista Software en zijn software Daktari voor huisartsen

CompuGroup Medical neemt voor 100 % de aandelen over van Barista Software bvba, met zetel in Hasselt, België. De voormalige eigenaars en stichters blijven aan boord om verder te gaan met de ontwikkelingen en de uitbreiding van hun product.

Barista Software ontwikkelt een softwareoplossing voor huisartsen in België onder de naam van Daktari. “Met deze overname breidt CGM zijn productportfolio uit en is het mogelijk om aan de klanten een keuze aan te bieden volgens hun eigen noden.” zegt Peter Van den Berge.

Met deze overname zal CGM in België haar strategie van meerdere merken voor Daktari en Windoc implementeren. Deze strategie is reeds enorm succesvol in andere landen zoals Duitsland, Frankrijk of Italië. Het zal meer kracht geven om verschillende behoeften van klanten te vervullen, om klantentevredenheid te verbeteren en om de continue groei van het marktaandeel van CompuGroup Medical te verzekeren.

Over CompuGroup Medical SE

CompuGroup Medical is een van de leidende eHealth-bedrijven in de wereld met een inkomstenbasis van meer dan € 550 miljoen. Zijn softwareproducten zijn ontworpen om alle medische en organisatorische activiteiten in dokterskabinetten, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen. De informatiediensten voor alle betrokken partijen in het systeem van de gezondheidszorg en de persoonlijke webbased medische dossiers dragen bij tot veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. De diensten van CompuGroup Medical zijn gebaseerd op een uniek klantenbestand van ongeveer 400,000 dokters, tandartsen, apothekers en andere dienstverleners in intramurale en ambulante voorzieningen. Met locaties in 19 landen en producten in meer dan 40 landen wereldwijd is CompuGroup Medical hét eHealth-bedrijf met een van de hoogste dekkingen onder de eHealth-dienstverleners. Ongeveer 4,300 hoog gekwalificeerde personeelsleden ondersteunen klanten met innovatieve oplossingen voor de steeds groeiende eisen van de gezondheidszorg.

CompuGroup Medical Belgium

Contactpersoon voor mediavertegenwoordigers: Deboysere Joy (joy.deboysere@cgm.com)